FAQ – Kvalitet 14: ”Hur ser en själsbaserad förståelse av att ’personlig sanning’ måste mötas innan vi kan finna Guds sanning” ut i mitt personliga liv?

(Videoklippet från sessionen finner du inbäddat direkt nedanför den svenska översättningen)
Klicka här för att öppna en svensk PDF-version av texten.

Svar:

Ja, först skulle jag alltid söka efter kunskap om vad som verkligen pågår inuti mig själv, inte vad jag hoppas pågår inuti mig själv, eller hoppas att alla andra ser, eller vad fasaden är, utan faktiskt veta vad som verkligen pågår inuti mig själv genom att känna det. Jag skulle inte undvika den processen med att känna igenom vad som pågår inuti mig själv. Jag skulle vilja veta mer om mig själv; om någon som är i ett bättre kärlekstillstånd än jag kan berätta det för mig så skulle det vara fantastiskt, jag skulle faktiskt se fram emot att de sade det till mig snarare än att försöka undvika vad de säger.

Jag skulle låta attraktionslagen avslöja för mig vad mitt verkliga tillstånd är genom lagen. Så istället för att ignorera vad som hände idag, så skulle jag titta på vad som hände idag. Vad visar det här mig om min själ som inte är i harmoni med Guds sanning, som inte är i harmoni med Guds kärlek? Vad inuti min själ orsakar just de här problemen?

Det kan vara två sorters problem. Det kan vara problem som hör samman med att bli angripen hela tiden, vilket hör till självkärleken, eller så kan det vara ett problem där vi är villiga att angripa andra eller skada andra, och det är ett problem när det gäller att älska andra. Bådadera skulle vi behöva ta itu med och vi skulle se uppriktigt på vad som pågår inuti vår själ. Vi skulle se på vad vi har attraherat under dagens gång när det gäller allting från hur insekterna har betett sig mot oss och ända fram till hur andra människor har betett sig mot oss – vi skulle undersöka allting.

Vi skulle undersöka allting; vad som pågår i min relation till Gud; har jag tagit emot Guds kärlek idag – för om jag inte har det så betyder det att jag har blockeringar – jag behöver möta någon personlig sanning; det finns några fler sanningar som jag behöver upptäcka om mig själv; be om att vilja veta vilka sanningarna är. Eller handlar sanningen om ett visst ämne? Eller handlar sanningarna om hela vår person? Be om att få veta de här sakerna; utveckla en personlig längtan inuti dig själv att få veta – det är vad du skulle göra om du levde i harmoni med den här kvaliteten.

Du skulle inse att utan att gå igenom den här processen där du tar reda på hurdan du verkligen är så kan inte Guds sanning komma in i dig. Guds sanning är hur jag verkligen är – när Guds sanning kommer in i mig så berättar den hur jag verkligen är. Om jag motsätter mig att få veta hur jag verkligen är, hur kan Guds sanning då komma in i mig? Det kan den inte, så jag skulle se på det här som en primär prioritet i mitt liv. Jag skulle inte lägga det på hyllan och bara försöka ha kul varenda dag och göra en två minuter lång analys när dagen är slut. Hela mitt liv skulle vara fokuserat på att försöka föra mitt liv till att vara i harmoni genom att känna vad som pågår inuti mig som det verkligen är, inte som jag hoppas att det är.

Maria:     All right, vill du prata om några av sakerna från dina anteckningar?

Javisst. Tack.

Maria:      Du har tagit upp en hel del av det här i din inledning: ”Jag har en stark önskan om att se mig själv som Gud ser mig, snarare än att förneka eller ignorera min emotionella sanning.”

Ja, så vi behöver komma ihåg att Guds sanning är hur Gud ser universum. Eftersom du är en del av universum, du befinner dig i universum, så kommer också Guds sanning handla om hur Gud ser dig. Om du nu är ovillig att känna igenom hur Gud ser dig så kommer du inte vara i harmoni med Gud. Och om du inte är i harmoni med Gud, så är du inte i harmoni med Guds lagar och du är inte i harmoni med Guds kärlek, så du kan inte förvänta dig att ta emot Guds kärlek eller Guds sanningar i det läget.

Så någon gång behöver du börja acceptera det faktum att hur Gud ser dig är den viktigaste saken. Så jag behöver veta hur Gud ser mig, jag behöver börja försöka förstå det intellektuellt men ännu viktigare är att när jag väl ser att hur jag känner inför mig själv inte är hur Gud ser mig, så kommer jag behöva förändra en känsla inuti mig själv.  Det måste vara något jag väljer att använda min vilja för att göra. Ingen annan kommer tvinga mig att göra det. Jag kommer behöva välja att använda min vilja för att göra det och det betuder att jag inte kommer låta mig påverkas av någon annan till att göra det; jag behöver inte få hjälp från någon annan för att  göra det, jag behöver välj att göra det på egen hand.

Om jag nu gjorde detta så skulle jag leva i mer harmoni med den här kvaliteten, på så vis att jag förstår att det här personliga felet är ett stort hinder i min relation med Gud, och om jag verkligen vill ha min relation med Gud väldigt mycket, så kommer jag vilja veta vilka mina personliga fel är.

Maria:      Javisst. Okej: ”Jag motsätter mig inte vad Gud visar mig genom attraktionslagen, snarare välkomnar jag det.” Du pratade om det här.

Vi kan prata lite mer om det. Att välkomna attraktionslagen är något helt annat än vad de flesta gör. Det de flesta gör är att de nästan helt motsätter sig vad attraktionslagen har fört till dem under en viss dag. Kom ihåg att attraktionslagen arbetar med din själ, så den säger dig i själva verket hur ditt verkliga själstillstånd ser ut. Men vad de flesta av oss gör i slutänden är att vi skapar ett liv där vi omger oss själva med bekvämligheter, vi tar oss inte för något som ligger utanför det normala och det är det vi är vana vid. Skälet till att vi gör det är att det hjälper oss att undvika det vi har dragit till oss, det vi vanligen skulle attrahera om vi inte tog oss för bekvämligheterna, och det är därför som vi till exempel när vi är ute och reser blir triggade lättare, mer emotionellt instabila, generellt sett. Skälet till det är att det finns fler möjligheter för oss att lägga märke till skillnaderna i vad attraktionslagen för med sig till oss, utifrån vad vårt själstillstånd är.

Så vi behöver ägna oss nya saker under dagens lopp och göra nya saker, engagera oss i nya människor och göra alla möjliga andra saker under dagens lopp. Om vi verkligen älskade attraktionslagen i det här fallet, så skulle vi vilja använda oss av den. Vi skulle inte ägna vårt liv åt att försöka undvika den, vi skulle inte ägna vårt liv åt att vara rädda för den, vi skulle vilja använda oss av den eftersom den är Guds budbärare av sanning till oss; den säger oss vad Gud känner om oss.

Kom ihåg att alla Guds lagar är perfekt och därför så är all inverkan från Attraktionslagen perfekt; den säger oss sanningen om oss själva. Så om vi till exempelvis blir angripna så säger det oss att vi inte älskar oss själva särskilt mycket. Om vi angriper andra människor och andra människor blir arga för att vi angriper dem, så säger det oss att vi inte är särskilt kärleksfulla mot andra människor särskilt mycket, och vi behöver se de här problemen med kärlek så som de verkligen är – fel inuti vår själ – och tillåta oss själva att frigöra dem. Faktum är att om vi verkligen förstod den här kvaliteten så skull vi vilja se dem och vi skulle vilja frigöra dem. Vi skulle inte vilja undvika dem.

Maria:      Javisst, okej. ”Jag försöker inte få det att se ut som att jag har Guds sanning när jag vet att min personliga sanning är något helt annat.”

Ja, så med andra ord försöker jag inte ”fake it ’til I make it”, vilket är ett talesätt i världen som är väldigt framstående och väldigt framstående i new age-rörelsen. “Fake it until you make it”, ”låtsas tills det funkar”, är också väldigt framstående i de flesta religioner, ”låtsas tills det funkar”- den sortens saker, låtsas tills du tror det, eller tills det blir en del av dig själv.

Det är inte så vi går framåt, Gud låtsas aldrig något med oss, Gud vet vad ditt verkliga tillstånd är, den bästa sortens handling gentemot Gud är att inte låtsas någonting och att vara den du verkligen är och se vem du verkligen är, med vårtor och allt. Och om det innebär att en hel hög dåliga saker om dig själv syns i början och att du behöver acceptera det, så tillåt dig själv att göra det. Sluta försöka förfalska vem du är inför Gud, det kommer inte fungera, Gud ser redan allting och Gud väntar på att du ska se vad Gud ser, det är en del av att verkligen ta emot Gud sanning; att du ser vad Gud ser.

Så tillåt dig själv att gå igenom det här erkännandet av vad som verkligen finns inom dig. Tillåt dig själv att se vad Gud ser inuti dig. Gud ser många bra saker som inte du kan se, och Gud ser också många saker som inte är särskilt trevliga, som du tror är okej – det är så verkligheten ser ut. Så Gud ser positiva saker om dig som du tror är negativa, och Gud ser negativa saker om dig som du tror är positiva, och du kommer att behöva ändra dig om båda de inställningarna om du ska komma till att vara i harmoni med Guds sanning.

Maria:      Okej: ”Jag försöker inte gömma mina verkliga önskningar från mig själv eller från andra, även om de inte är kärleksfulla.”

Ja, så med andra ord låter jag mig själv säga: ”Wow, jag gillar verkligen inte den där personen”, och jag döljer inte det från mig själv, jag försöker inte låtsas att jag gillar dem. Jag säger: ”Javisst, jag gillar dem inte, låt mig känna efter varför jag inte gillar dem. Vad händer inuti mig som får mig att inte gilla dem? Vad är det för känsla som driver mig? Vad är mitt personliga fel inuti mig som får mig att hata min bror eller ogilla min bror, eller inte trivas i hans sällskap?” eller vad det än är. ”Vad är det som pågår inom mig?”.

När jag verkligen är i harmoni med den här kvaliteten – kvaliteten där jag möter personliga sanningar – så säger jag: ”Wow, det är sant, jag känner på det viset inför den här personen, wow, det är inte så kärleksfullt”, men det är inte ett dömande av mig själv. Jag måste säga: ”Okej, jag är inte kärleksfull här, vad vill jag göra åt detta?” Vill jag känna igenom orsaken till att jag inte är särskilt kärleksfull, eller vill jag ignorera detta och bara låtsas att jag har det bra?

Så snart du väljer att ignorera det, så måste du förstå konsekvenserna; du väljer att ignorera, du kan inte ta emot Guds kärlek längre och du kommer inte ta emot Guds sanning längre, fram tills du väljer att kännas vid att det är så här Guds sanningar fungerar när det gäller människans själ och sanning och kärlek.

Så när jag väljer att ignorera vad jag verkligen gör på insidan så blockerar jag automatiskt flödet av kärlek och sanning från Gud in i min själ, och jag behöver se det snarare än att försöka låtsas att allting är bra. Och det bästa sättet att se det är att titta på ditt liv idag och sedan titta på ditt liv för två eller tre eller fyra år sedan och fråga dig själv: ”Har jag verkligen förändrats?”. Känner jag mig annorlunda, känner jag mig mer kärleksfull, behandlar jag människor mer kärleksfullt? Känner jag mig mer positiv, behandlar jag andra människor mer positivt? Känner jag mer längtan efter sanning, längtar jag mer efter sanning? Känner jag mer längtan efter Guds kärlek, längtar jag mer efter Guds kärlek? Och du gör en ärlig bedömning av dig själv idag och dig själv för fyra år sedan.

Hur mycket tid tillbringar du åt att göra just de här sakerna? Och de flesta kommer märka att det är väldigt lite skillnad på idag och för fyra år sedan, förutom vart de befinner sig. (Skrattar) Kanske, eller personen de lever med eller sådana saker, men bortsett från det så finns det vanligen många av samma känslor inuti själen som fanns där för fyra år sedan. Om det är fallet så betyder det att under den fyraårsperioden så har du inte mött mycket personlig sanning, du har inte varit villig att möta personlig sanning.

Det främsta skälet till att du inte har vuxit – i själva verket det enda skälet – till att du inte har vuxit är för att du inte har velat veta saker om dig själv. Så sluta med det. Sluta att inte vilja veta och börja vilja veta. Du vet, börja absorbera sanningen om dig själv. Gud har många saker i universum som säger dig sanningen om dig själv.

Maria:     Minut för minut.

Minut för minut.

Maria:      Förmodligen i det du säger om att inte gömma sig själv eller sina verkliga känslor, förmodligen finns det litegrann som tre tillstånd vi kan vara i. En är fasaden och att verkligen vilja dölja detta från alla och oss själva. Den andra är lite som du hänvisade till, vilket är att kännas vid och ta ansvar för det.

Att känna ditt skadade jag, men att fortfarande vilja vara ditt skadade jag. Många människor stannar kvar i det läget.

Maria:     Okej. Det är den jag var på väg till.

Du förstår jag känner det som att här är fasaden, som inte ens vill veta vad du verkligen känner, som låtsas att du är någon annan än du verkligen är, så det kommer alltid att vara ett problem. Men sedan finns det en annan sak där du faktiskt känner dina skador, men egentligen inte vill göra något med dem, inte vill förändras, inte vill växa i kärlek; i själva verket vill du många gånger göra uppror i det läget. Som jag ser det är det att känna det skadade jaget utan någon önskan om att bli mer kärleksfull.

Maria:      Javisst, och jag förmodar att jag ser människor som missbrukar en hel del i det läget, eftersom de missbrukar sanningsprincipen och säger: ”Tja, nej, jag har gett upp min fasad, det är så här jag är just nu.”

”Jag är en bitch helt enkelt och jag bryr mig inte, du får stå ut med det”, och det är väldigt kärlekslöst, faktum är att det du gör är att skada din själ mer i det läget.

Maria:     Och säger ”sanningen” till människor.

Javisst, de går runt och säger: ”Du är så’n här och så’n där” och de undersöker inte ens sitt verkliga personliga motiv för att göra det, vilket oftast är att trycka ner de andra så att de själva får känna sig som de som är bättre än andra. Så i själva verket är vi verkligen inte särskilt ärliga inför oss själva i det läget, vi har fortfarande vår fasad på en del sätt, vi känner egentligen inte vår orsakskänsla. Så de flesta börjar bli ärliga om sin orsakskänsla men väljer fortfarande att inte känna den.

För att verkligen bli ärlig när det gäller din egen känsla inuti dig själv, så måste du känna den. Så många har en fasad och sedan tar de sig ut ur sin fasad och börjar se vad de känner. De börjar liksom känna det de känner, men de har ingen önskan om att verkligen känna det. De har en önskan om att göra uppror mot det och bli arga på världen och alla sådana saker. Det är en förbättring jämfört med fasaden, men det är inte mer kärleksfullt.

I själva verket är du nu i en destruktiv fas och om du fortsätter på den här vägen mot förstörelse så kommer din själ att bli ännu mörkare, om du stannar kvar i den destruktiva fasen, så det är inte till särskilt stor hjälp för din själs utveckling eller kärleksfulla framsteg. Du behöver komma ur det där och komma in i villigheten, en önskan om att känna ditt verkliga jag, det är en önskan om att känna ditt skadade jag, dina verkliga skador, utan att skylla på någon annan, utan att projicera det på andra människor, utan att skada andra människor med det. Den platsen har väldigt få människor nått fram till i dagsläget.

Maria:      Javisst, och det kanske får bli till ett annat samtal, men jag känner att det finns många blockeringar och saker som människor möter när de tar sig till det där sista, tredje stadiet vilket är att verkligen möta den personliga sanningen, vilket är ödmjukhet.

Jag känner inte att det är det sista stadiet. Det sista stadiet är det fjärde stadiet, vilket är att börja se dig själv som Gud ser dig, helt utan skador.

Maria:     Såklart, javisst.

Det är det verkliga tillstånd som vi skapades i, det stadiet som vi kan växa till att nå och det stadiet där vi kan bli helt eniga med Gud i kärlek. Så det är dit vi är på väg, men vi kan inte komma till det stadiet genom att hoppa över några av de andra, generellt sett. Självklart känner jag att vi kan hoppa över stadiet där vi känner skadan och sedan säga: ”Skit i världen, jag kommer bara stanna kvar i de här skadorna”, vi kan definitivt hoppa över det stadiet. Det är bara att du använder din vilja.

Maria:      Javisst, jag skulle vilja prata med dig någon gång om det, för jag ser ofta människor i det andra stadiet utan att till synes ha någon känsla alls för moral och etik.

Jag håller med, och det är ett enormt problem om de någonsin vill bli mer kärleksfulla.

Maria:      Javisst. Eller å andra sidan, där jag lider är där jag ser detta och då dömer jag mig själv, vilket…

Vilket inte heller är etiskt. (Skrattar)

Maria:     Nej, eftersom jag behandlar mig själv illa.

Ja, inte bara på grund av det, majoriteten av människorna har fel inom sig på grund av att någon annan har gjort något mot dem. Det finns i allmänhet bara två orsaker till att vi har fel inuti oss; en är att vi har gjort val som inte är i harmoni med kärleken, eller två som är att andra människor har gjort val gentemot oss som inte är i harmoni med kärleken. För de flesta av oss så har vi en blandning av de här sakerna, så om du dömer dig själv så hedrar du inte alltid den andra saken, vilket är att andra människor kan ha skadat dig, orsakat många av de saker som nu är skadade inuti dig och du är inte uppriktigt om det, så det är inte heller etiskt.

För att vara etisk behöver du vara balanserad rakt över, det betyder att jag enbart är ansvarig för de saker jag väljer att göra som inte är i harmoni med kärleken; andra människor är ansvariga för vad de har valt att göra mot mig som inte är i harmoni med kärleken. Jag är ansvarig för att känna igenom alla mina känslor, jag behöver välja att känna båda känslouppsättningarna. Så det här är de saker vi behöver förstå om vi verkligen ska möta vår personliga sanning.

Maria:      Javisst, okej. ”Jag har en villighet att alltid vara ödmjuk, och se att min personliga sanning ofta inte är kärleksfull.”

Ja. Så ödmjukhet är först förmågan att känna alla dina egna känslor, vare sig de är kärleksfulla eller inte kärleksfulla. För det andra låter ödmjukheten dig undersöka dig själv, ärligt så som Gud ser dig. Så det är en önskan om att undersöka dig själv som Gud ser dig.

Om vi undersöker oss själva som Gud ser oss och vi märker att åh, där ser vi någonting, så skulle ödmjukheten också i förlängningen säga: ”Jag vill känna varför jag känner det här.” Jag skulle vilja gå igenom upplevelsen av att känna det här felet så att det kan lämna mig. Ödmjukheten skulle påbjuda det, så samtidigt som många människor har hört definitionen av ödmjukhet så är det väldigt få som utövar den.

För att utöva ödmjukhet behöver du känna, du behöver ha en emotionell upplevelse, och det är här de flesta misslyckas när det gäller vägen i riktning mot Gud. Det är i själva verket därför som religioner skapades, eftersom många människor inte ville känna och som en följd av det ville de tro snarare än känna. De ville tro på någonting snarare än att känna vad de behöver gå igenom för att själva bli mer kärleksfulla. De förstår inte att verklig religion från Guds perspektiv är kärlek – det är den sanna religionen. Nu är inte detta en doktrin, om du vill tänka på det på ett annat sätt så kan det kallas en kärlekens doktrin, men det är inte människans doktrin, det är Guds definition av kärlek, det är vad sann religion är. Och om vi väljer att inte känna så väljer vi automatiskt att inte vara i harmoni med den definitionen.

Maria:      Okej, den sista. ”Jag känner att jag måste frigöra min personliga sanning – mitt fel – för att komma närmare Gud.”

Ja, så sanningen behöver egentligen inte frigöras, eller hur? Så jag behöver frigöra det personliga felet för att komma närmare Gud. Jag vet och förstår att om jag lever i den här kvaliteten så vet och förstår jag detta med hela min själ. Jag förstår att: ”Wow, jag kan inte komma närmare Gud genom att agera annorlunda, genom att välja några andra handlingar, genom att säga andra ord, genom att ignorera sanningen om mig själv: Jag kan inte komma närmare Gud. Det enda sättet som jag kan komma närmare Gud på är genom att känna mina egna personliga känslor, vilka är mina ”personliga sanningar” om vi kallar dem det, även om de kan vara sanna eller felaktiga. Jag är beredd att känna dem, det är det enda sättet som jag kommer att komma närmare Gud, och det är vad jag behöver komma ihåg från den här kvaliteten.”

Om jag låter mig själv gå igenom den processen så kommer jag alltid ur den i ett nytt tillstånd, jag kommer alltid vara närmare Gud, jag kommer alltid vara närmare sanningen, jag kommer alltid kunna älska lättare. Om jag fortfarande känner att det är väldigt svårt att uppnå kärleken, så förstår jag fortfarande inte Guds sanningar, jag agerar fortfarande inte i harmoni med Guds lagar, då betyder det att jag tycker att det är väldigt svårt med kärleken. Och det enda skälet till att jag tycker att kärleken är svår är för att det finns något inuti mig som orsakar det och då behöver jag välja att känna just den saken, och om jag förstod den här principen så skulle jag välja att känna det. Jag skulle välja att möta det, eftersom jag vill komma närmare Gud.