Inledande kommentarer – Känslor FAQ

(Videoklippet från sessionen finner du inbäddat direkt nedanför den svenska översättningen)
Klicka här för en svensk PDF-version av texten.

Jesus:
Det vi vill göra nu är att välkomna er till vårt samtal och vanliga frågor om känslor. Det finns uppenbarligen så många saker vi skulle kunna säga om känslor. Det finns bokstavligen tusentals olika slags känslor som en person kan känna, och ofta har vi många frågor, många ytterligare tusentals frågor som folk har om hur vi kan arbeta oss igenom och frigöra känslor som är negativa, känna positiva känslor och så vidare. Innan vi börjar besvara alla de här frågorna tillsammans med er så skulle vi vilja rekommendera er att se på serien med vanliga frågor som heter Hur människans själ fungerar (How the human soul functions). Den ligger under FAQ som Serien om människans själ (The human soul series) och vi föreslår att du tittar på de första tre sessionerna av den FAQ-serien innan du sedan börjar titta på våra svar på människors frågor om känslor. Det främsta skälet till att vi föreslår det här är att vi känner ganska starkt att om du inte förstår hur själen fungerar så kommer du förmodligen inte förstå många av våra svar på frågor om känslor.

Maria:      Ni får också veta i serien varför det är så relevant för er att börja ta itu med känslor och varför det är så viktigt i er utveckling närmare Gud.

Jesus: En del av frågorna med svar kommer från seminarier. En del kommer från mediaintervjuer eller intervjuer med individer och en del kommer ur interaktionerna som jag och Maria har här i en miljö som denna, och det blir en väldig blandning av alla slags frågor om känslor och om emotionellt bearbetande och så vidare i den här delen med frågor och svar om känslor. Vi räknar med att det blir många, många sessioner. Vid det här laget har vi över 120 eller 130 frågor som väntar vilket kommer ta oss många dagar att gå igenom, och vi kommer inte göra dem alla den här veckan eller under de kommande veckorna, men vi hoppas att ni har glädje av våra svar på era frågor om känslor och emotionellt bearbetande och andra frågor som handlar om känslor. Vi hoppas att de kommer hjälpa er att bli öppnare för er människosjäl, den själsvarelse som ni är, och även öppnare för Gud.

Maria:      Som alltid kan du om du vill skicka frågor som Jesus eller jag besvarar till: faq@divinetruth.com. Vi vet att många av er har frågor om känslor, men se gärna till att titta på videorna vi redan har spelat in svar på om ett ämne, innan ni skickar fler frågor till oss, eftersom vi kanske redan har besvarat era frågor.

Jesus: Vi har en grupp personer som allokerar frågorna och ibland kan vi uppenbarligen missa något och besvara samma frågor två gånger, men för det mesta försöker vi vara rätt så koncisa med frågorna. En del av frågorna är ganska långa eftersom personer har gett lite förklaringar kring dem, så av naturliga skäl blir de ganska långa på hemsidan, och även ganska långa i frågedelen av frågan så att vi behöver dissekera dem, vilket vi gör under samtalets gång. Vi hoppas ni har glädje av det här samtalet om känslor och även börjar se igenom era egna aspekter av att öva på att känna era egna känslor och hur viktigt det är i er relation till Gud.