FAQ – Kvalitet 1: Vad menar du när du säger att “Guds sanning är oändlig”?

(Videoklippet från sessionen finner du inbäddat direkt nedanför den svenska översättningen)

Ja, eftersom Gud är oändlig och det är rimligt att universum potentiellt har en potential för oändlig tillväxt, så kan vi logiskt sett anta att Guds sanning i sig själv, med andra ord all Guds sanning, är oändlig till sin natur. Med andra ord kommer vi aldrig få veta allt som Gud har gjort.

Faktum är att det är intressant eftersom en del heliga böcker på planeten faktiskt säger detta; till exempel Predikaren i Bibeln berättar att du aldrig kommer få veta allt som Gud har gjort, oavsett hur länge du lever och oavsett hur länge du undersöker sanningen, så kommer du aldrig få veta allting. Och det är en kvalitet hos Guds sanning och det är logiskt ‒ om du tänker på saken – att anta att så är fallet.

Eftersom detta är fallet, så kan ingen ändlig sak innehålla något som är oändligt och det betyder att saker som Bibeln och andra heliga böcker så som Koranen, inte innehåller den totala omfattningen av Guds sanning; det är omöjligt för dem att innehålla något sådant. Så den här kvaliteten betyder att det är omöjligt för oss att innesluta en oändlig mängd av Guds sanning i ett ändligt system. Och vi, mänskligheten, skapar ändliga system, så när vi skriver en bok har den en början och ett slut, och den kan ha några tusen sidor däremellan, men förr eller senare blir den i allmänhet för stor för oss att hantera, så vi avslutar boken och har ett ändligt system.

Men Guds sanning är oändlig, så det finns inget logiskt sätt som en oändlig sanning kan passa in i ett ändligt system. Det enda sättet som sanning kan passa in i oss är genom att vår själ växer mot det oändliga. Och det enda sättet som vår själ kan växa mot det oändliga på är genom vår absorption av Guds kärlek, och det gör att vår själ växer i oändlighet bortom sin ursprungliga kapacitet. Och det möjliggör sedan för just den själen, som har valt att växa i Guds kärlek, att börja absorbera mer och mer av den oändliga sanningen.

Så den enda bok eller Guds ord som verkligen kan bevaras på planeten kommer att vara ordet så som det skrivs inuti de personer som tar emot Guds kärlek i sådan mängd att de växer bortom människans normala kapacitet att absorbera den. Och det är det enda sättet som vi kan bli Guds Ord.

Maria:      Så för att klargöra, så säger du att Guds sanning är oändlig till sin natur och därför kan den aldrig få plats inuti en ändlig sak som en bok. Och du säger att vi själva har potentialen att växa i oändlighet?

Mot det oändliga, självklart kommer vi aldrig att bli Gud eftersom Gud per definition förmodligen också kommer att expandera kontinuerligt. Vi vet förstås inte det eftersom det är svårt för det skapade att veta vad som skapade det, ända ner till den infinita detaljen, men vi vet att vi växer bortom vår ursprungliga mänskliga kapacitet om vi tar emot Guds kärlek, vilken kommer från den oändliga källan. Så medan vi gör det har vi kapaciteten att ta emot mer och mer gudomlig sanning; vi har kapaciteten att förstå mer och mer av den. Men vi kommer aldrig att veta den i sin helhet, någonsin.

Det är kvaliteten hos Guds sanning; du kommer aldrig få veta allt. Så ge upp hela idéen med att försöka veta allting, och sluta också lyssna på alla som säger till dig att de vet allt, för det gör de inte! (Skrattar)

Maria:     Javisst, toppen, tack så mycket.